Färger

Idag är jag glad för mina nya acrylfärger som mina älskade barn gav mig i julklapp. Jag har inte målat ordentligt på ett par år men i höstas kom lusten tillbaka och nu är jag på gång igen. Har gjort mig en målarhörna på övervåningen där det är ljust och fint.

Min fina syster Eva förde in mig på zen-tangle teknik i våras och det har jag fastnat för. Det är både roligt och rogivande. Nu är jag inne på att överföra den tekniken till akryl och med färger som mönster. Förutom Eva så blir jag alltid inspirerad av min bästa vän Kristina som gör så härliga bilder. 

I våras var jag på en utställning med Hilma af Klints målningar på Louisiana. En mycket spännande kvinna som var antroprosof och pionjär inom abstrakt måleri. Hon var verkligen produktiv, det finns mer än 1000 verk sparade, och hon visste om att hennes bilder var för kontroversiella för sin tid. Därför tillät hon inte att de visades förrän 20 år efter hennes död. Hon var ungefär samtida med Carl Larsson och Anders Zorn och då kan man tänka sig att både abstrakt konst och att vara kvinna kunde väcka känslor var och en på sitt sätt. Hennes bilder är ibland ockulta/spiritistiska, hon målade flera serier av bilder, teman, där hon använde mycket färg och geometriska former blandat med text. 

Det är så härligt att ge sig hän med penslarna i högsta hugg och bara skapa loss. Det viktiga är inte att det blir något särskilt eller ens så bra. Huvudsaken är att det är roligt. Bjuder här på en bild av min nya målarhörna. 

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

2 reaktioner till “Färger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: