Möten och möten

Har ni tänkt på hur olika det blir om man tänker på möten som att avhandla ett ämne/problem eller om man tänker på dem som att möta olika människor och få ta del av deras olika tankar. Att verkligen lyssna är en underskattad sysselsättning. Själv blir jag ofta så engagerad i själva problemet och vill hitta en lösning så jag glömmer att lyssna på andra. Ibland vill jag så gärna att alla andra ska köpa min ”perfekta” lösning så jag försöker för mycket. Men det är inte alltid den rätta vägen. Ibland är lyssnandet det viktigaste. Ibland är det rätta att ta ett steg tillbaka istället för att bara framhäva sin egen åsikt. Tyvärr kommer jag oftast på just det lite för sent. Men förhoppningsvis lär jag mig lite grann för varje möte. Jag försöker faktiskt jobba på att bli mer av en lyssnare än en ”pratare” men det går lite sakta för er som undrar 😉

Min dag har varit fylld med möten av olika slag. Jag har mött nya ansikten och gamla bekanta, haft jobbmöten, lunchdate, fikabords-snack och till sist ett härligt funkismöte på Friskis. Alla möten hade ju ett egentligt syfte att lösa något slags problem eller genomföra en förändring eller förbättring. Men det jag kommer att minnas mest av denna dagen är alla människorna jag mött. Att jag haft ynnesten att få träffa, prata med och lyssna på alla de här väldigt olika men helt fantastiska människorna, som alla engagerat sig på något sätt vare sig det gäller jobbet, fikat, föreningen eller fritiden.

Så det är mötet med människorna på mötena som har förgyllt min dag.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

2 reaktioner till “Möten och möten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: