Matlagningsmåndag

Måndagskvällarna består av mycket matlagning. Vi får vår matkasse på måndagarna och då brukar vi laga två rätter samma kväll. På tisdagarna tränar vi och då är det gott att ha färdig mat när man kommer hem. Ikväll blev det till och med tre rätter eftersom de så generöst skickat med ett helt kilo kyckling istället för ett halvt. Så först blev det fisk i foliepaket i ugnen med broccoli, sedan ris och snabb coque a vin och som bonusrätt en soyamarinerad kyckling o pasta:) 

Det som är riktigt kul är att vi lagar maten tillsammans. Känns som värsta kockprogrammet när vi dukat upp alla ingredienser och sätter igång. Jag tycker det är fantastiskt roligt att laga mat på det här sättet. Och vilket tempo vi jobbat upp. Det riktigt viner om knivarna när lökarna hackas och det susar om både stekpannor och kastruller. Men det blir oerhörda mängder disk. Så efter matlagningsmåndag följer allt som oftast diska-allt-som-vi-äger-och-har-tisdag. 
Men det är inte så dumt det heller!

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: