När livet drabbar som hårdast

Livet är så grymt och det är svårt att förlika sig med hur hårt det drabbar. Igår fick jag veta att en släkting till mig hastigt ryckts bort i en tragisk olycka alldeles för tidigt. Jag tänker mycket på hans närmaste familj. Hans fantastiskt fina fru som alltid är så stark och stöttar och hjälper så många andra. Hans fina barn och barnbarn. Vem stöttar dem nu? Hur har de det? Jag vill så gärna hjälpa till och trösta men det är svårt att ens finna ord. 

Jag har också tänkt mycket på mannen som så tragiskt bara är borta. En otroligt varmhjärtad och levnadsglad person som alltid ställde upp och hjälpte andra. Han var modig och orädd, stod upp för sin åsikt och för rättvisan. Och han var alltid lite ”full i fan” med glimten i ögat. En ovanligt levande man och det är så svårt att förstå att han inte längre finns bland oss. 

Det har också väckt tankar och minnen från andra tillfällen när sorgen drabbat på nära håll. Tiden som stannar upp och den fysiska smärtan, som en värk i själen. En känsla av hopplöshet, att det aldrig kommer att bli bättre. Men så sakta, sakta går tiden. Timmar blir till dagar, veckor, månader och år. Med tiden bleknar smärtan, de goda minnena blir fler än de smärtsamma. Och livet går trots allt vidare. Men det tar tid, lång tid. Men det är också det som tillhör livet. Både det som är svårt och det som är lätt. 


När jag kom ut på parkeringen efter jobbet idag hade någon av mina fina arbetskamrater ritat ett hjärta i snön på min bilruta. Det kändes så fint. Ett litet tecken på kärlek och omtanke en dag som denna. ❤️


Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

En tanke på “När livet drabbar som hårdast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: