Listetta

Gör ni listor? Jag gör listor ofta och mycket. På det sättet är jag lite galen. Idag gjorde jag tre olika listor på jobbet , en för saker att göra idag, en för veckan och en med lite längre horisont. Jag funderar lite på varför jag gillar listor så mycket. Först är det nog ett sätt att strukturera upp det som ska göras, en trygghet så att jag inte glömmer bort något, jag börjar ju bli lite gammal och glömsk 🙂 Men sen är det en sån go känsla att kunna kryssa av och stryka över, en härlig känsla av tillfredsställelse.

Så jag gör alltså min lista med saker jag tänker att jag ska göra, men sen händer det ju en massa annat under dagen och inte mycket av det som står på listan blir gjort. Vet ni vad jag gör då? Jo då fyller jag på listan med det jag faktiskt gjort istället och kryssar av det. Då ser listan helt plötsligt väldigt bra ut. Smart eller hur?

Jag kan inte ta åt mig äran för den idén tyvärr. Förr gjorde jag långa och ambitiösa listor sen blev jag så besviken att inget på listan blev gjort trots att jag jobbat på hela dagen. Då sa en klok man, som jag för övrigt råkar vara gift med, till mig att istället för att göra lista över saker jag MÅSTE göra skulle jag skriva en lista på det jag faktiskt gjort under dagen. Inte så dumt, särskilt vissa dagar när det känns som om inget blir  som man planerat.

Jo hur gick det med dagens lista då? Jo då dagens lista blev en lång en med massa färdigkryssade grejer på. Även om de få saker jag skrev ner från början fortfarande är okryssade 🙂 Men jag är i alla fall nöjd och glad.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

2 reaktioner till “Listetta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: