Gnällighet och fokus

Jag erkänner. Det finns dagar då det är svårt att känna den där glädjen och tacksamheten även om dagen i stort sett  varit bra. Idag beror det på att jag känt mig gnällig helt enkelt. Jag hatar när jag är så här gnällig för jag vill verkligen inte vara sån. Jag tycker inte att det är konstruktivt att ”gnälla” utan vill helst lösa problemen istället. Men allt är inte lösbart. Framförallt kan jag inte lösa allt. Vissa saker råder jag inte över. Och en del saker är orättvisa. Jag har svårt att bara acceptera och skaka av mig sånt utan blir istället gnällig. 

I vanliga fall skulle jag ha lagt mig för kvällen med den dåliga känslan av gnällighet hängande kvar. Men nu har jag ju bestämt mig för att hitta något varje dag att vara glad för och skriva om på den här bloggen. Och vad hände med mig då? Jo när jag började tänka igenom dagen och fokusera på de bra händelserna så tog faktiskt brakänslan över mer och mer och gnälligheten försvann. Så ikväll är jag extra glad för min blogg. Att skriva det här inlägget fick in mig på rätt spår igen.  
Jag kan styra mina känslor mer än jag tror. Det gäller att fokusera på rätt saker bara. 

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: