Tranor, tranor, tranor

Tranor i Hornborgasjön vilket fenomen! Igår var det drygt 15000 tranor där och kanske lika många fågelskådare 😉 Det kunde man läsa på en skylt där. Då undrar jag ju hur vet man det? Jo det står någon eller några där med kikare och räknar fåglarna (inte fågelskådarna då) i skymningen när de flyger ut i sjön för att vila. Väldigt många var tranorna även idag, när jag och Dan the man var där, och väldigt långa var objektiven hos åskådarna. Och det här med att det är tyst i naturen gäller absolut inte vid tranträffen. Det var ett himla liv på alla fåglar stora som små. De skränade och skrek i ett, hade värsta fågelpartyt.

Tranorna får bli ytterligare ett av de små vårtecken jag samlar på; krokus och snödroppar i trädgården sedan några veckor, vitsippor igår, tranor och tussilago idag. Och tidsomställningen inatt så klart:) Härligt!

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: