I Azalea kan man inte undgå…

…att bli kär… sjunger ju bästaste Håkan Hellström i den fina låten Valborg. Han menar förstås Azaleadalen i Slottskogen, det vet ju alla Göteborgare. Men idag när jag gick hem längs Vätterstranden så är det faktiskt så att Jönköping har fått sitt alldeles egna lilla Azalea. Om man fortsätter längs Vätterstranden uppför gång- och cykelbanan mot Rosenlund så blommar Azaleorna väldigt vackert där just nu. Det är nog inte utan att det kan komma lite vårkänslor även i den backen, och att en och annan kanske blir kär just i Jönköpings Azaleadal. För övrigt var det en sån härlig promenad längs Vätterstranden, där sjöd av aktivitet. Det cyklades, grillades, lästes, solades, gungades, spelades boll, lektes i vattenbrynet, åktes skatebord, inlines och rullskidor och promenerades. Härligt folkliv en fin vårdag som denna.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: