Ensam glädje

Man kan ändra sina tankemönster. Det kan vara svårt och kräva möda men det går. Det är det som är det viktiga att komma ihåg. Enligt nyare hjärnforskning blir vi friskare och lever längre om vi anammar de positiva tankarna istället för de negativa. Men glädjen har det inte lätt. Vi människor har enligt samma forskare sju grundkänslor; sorg, ilska, oro, rädsla, skräck, äckel och glädje. En positiv av sju, det är rätt ensamt och kanske därför det är lättare att ta till nån av de andra sex. Så om vi varje morgon när vi vaknar tar ett djupt skönt andetag, sträcker på oss som en katt, tar på oss gladminen och tänker att idag mår jag bra, idag är det gött att leva! Så blir vi lite, lite friskare:)
Själv brottas jag nog mest med oron. Jag är en mästare på att oroa mig för ALLT. Men jag försöker att tänka på saker med tillförsikt om att det ska ordna sig och jag blir faktiskt bättre och bättre på det för varje dag. Så andas, sträck på er och anamma denna dagens glädje. Det är ni värda!

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: