Hitta perspektivet

Igår började jag på teckningskurs. Vi fick först rita lite fritt. Det är ju jättesvårt. När man får göra precis vad man vill. Då blir liksom huvudet blankt och jag kommer inte på ett enda streck jag vill dra. Men sedan gick vi igenom olika typer av perspektiv. Jag kom ihåg från teckningen (som ämnet bild faktiskt hette på sjuttiotalet) på högstadiet att jag tyckte det var väldigt kul att rita stadsgator i perspektiv. Som jag minns det var jag till och med rätt bra på det. Idag har jag övat lite, dels på att hålla i pennan väldigt löst och skissa tunt, tunt, tunt. Bara det är väldigt ovant för en som vanligtvis håller krampaktigt i pennan. Sedan försökte jag mig på ett par mjölkpaket i perspektiv, de blev lite skeva så jag kanske har tappat perspektivet med åren, eller så var jag kanske aldrig riktigt så bra på det, minnet kan ju spela en ett spratt ibland. Men det sägs ju i alla fall att övning ger färdighet så jag skissar väl på med mina lösa linjer och mina nya perspektiv. 

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: