Glädjesnålt

Ibland är det svårare än annars och hitta saker att vara glad över. Det behöver inte bero på att det hänt något särskilt som är tråkigt, bara att läget är lite down. Just nu är det så för mig. Men jag börjar få dåligt samvete och en känsla av att jag är så otacksam. Och det är ett bra tecken. När flyktingbarn i Sverige just nu inte ens har en madrass att sova på. När folk flyr från krig och extremhögern växer där ute i Europa. Mörkret kryper på mig men det börjar bli dags att vända på steken. 

Som jag ser det har jag nu minst två vägar att välja på; antingen att fortsätta deppa och tycka synd om mig själv eller tänka på att jag är frisk, jag är stark, jag har ett bra jobb, en fin familj och fina vänner. En skön och ledig jul och nyår ligger framför mig. Jag ÄR verkligen lyckligt lottad. Idag ska jag mata mig själv med feelgood tankar och dessutom skänka en extra slant till de välgörenhetsorganisationer som kämpar på för de mindre lyckligt lottade. Så det så!

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: