Ett nytt, blankt och skinande år

Ett nytt blankt år har anlänt och jag har varit ute på promenad med fara för liv och lem. Det var nämligen blankis och halt så in i bänken så det blev en hel del piruetter och andra små trix och hopp längs vägen. Men mellan balansakterna så hann jag fundera på en massa saker som jag alltid gör när jag är ute och går för mig själv. Till exempel detta med mörker, is och kyla. Det är verkligen inte min årstid när det är så här mörkt och kallt. Jag har så svårt att hitta glädjen i både november och december vilket har synts inte minst på avsaknaden av blogginlägg här. Jag startade ju denna bloggen för ett år sedan när jag gick i precis dom här funderingarna och tyckte att det var dags att börja bli lite positiv igen. Och nu är jag här igen. Allt går i cirklar.

Konstigt att det alltid sker vid nyår de här förändringarna. Egentligen är det ju ett nytt blankt år framför oss varje dag vi vaknar men nyåret är på något sätt speciellt. Många avger nyårslöften och startar upp med sina nya, bättre vanor, nån bestämmer sig för att ändra sitt liv på andra sätt. Folk flyttar och byter jobb, en del går i pension. Gymmen svämmar över av folk och jag gissar att viktklubbar får en medlemsökning också. Tror till och med att jag hört att självhjälpsböcker säljer som bäst efter jul. Kanske det beror på att vi varit lediga och haft tid att fundera och tycker att nu är det dags att verkligen slå till på en förändring.

Själv försöker jag summera mitt gångna år med dess up and downs och hitta lite nya vägar inför mitt nya år. Vi får se vart dom leder. Känns bra att åtminstone en gång per år reflektera och tänka över och välja på nytt. Jag brukar inte avge nyårslöften men sedan rätt många år nu brukar Dan the man och jag skåla vid tolvslaget och säga till varandra att vi kör väl ihop ett år till? Inte ta allt för givet utan tänka efter och välja om och välja aktivt. Det var ju naturligtvis inte min idé från början utan den är hederligt stulen från mitt gamla ”fadderbarn” MT. Stort tack för den fina idén och god fortsättning på vårt nya blanka år önskar jag er alla. Fyll det med bra saker!

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: