Äventyr inför äventyret

Tidig morgon på Sicilien och vi, Dan the man, och jag är på väg till Etna. Vi ska upp på 2900 meters höjd och kolla in vulkankratrarna. Där är enligt utsago kyligt. Då tänker man vad är kyligt på Sicilien? 10 grader? Nej enligt uppgift är det faktiskt -5 grader och snö. Å jag som bara packade för svensk sommar inte för svensk vinter. Vad gör man då? Jo man tar typ. alla sommarkläder man har med sig och tar på sig allt. Lager på lagermetoden kan inte slå fel. 

Vi startade tidigt så vi bad hotellet om en tidig frukost och räknade med något litet smörgåspaket. Nej, nej inte på Sicilien där mat är heligt. Där öppnas en fullstor buffé för två morgonpigga svenskar. Service!
Efter frukosten började äventyret direkt. Vi kunde inte ta oss ut ur hotellet. Runt hotellet är en mur med grindar. Hittills har alltid grindarna varit öppna men nu stängda och dessutom låsta. Muren är inte jättehög, men tillräckligt hög för att vara en utmaning att ta sig över. Ingen personal nånstans. De som så snällt hjälpt oss med frukosten var puts väck. Vi har ju en busstid att passa vad gör vi? Jag börjar leta personal och Dan undersöker mur och grindar efter möjliga ”flyktvägar”. Som tur är dök en i personalen upp i sista momangen och kunde släppa ut oss men det var nära att vi gjorde ett utbrytningsförsök genom klättring. 
Nu sitter vi i allafall säkert på bussen på väg mot Etna som stolt höjer sig 3140 m ö havet  med en rökpelare längst upp. Vi åker genom ett fantastiskt vackert vårgrönt Sicilien. Känner mig både glad och förväntansfull!

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: