Tågpendlarglädje

Jag älskar min tågpendling! De flesta dagar tar jag tåg till mitt jobb i Värnamo. Jag brukar ta tåget som går tjugo över sex från Jönköpings station. Och jag kliver på redan efter ett par minuter på nästa hållplats. Men redan innan dess börjar myset. En efter en dyker vi upp på perrongen, nickar och säger godmorgon till varandra. Ibland växlar man några ord om väder och vind. 

Under den dryga timmen jag spenderar på tåget ändrar det liksom karaktär. Från sovrum till energiboost. De första som stiger på och sitter där redan när jag kliver på är lite morgontrötta, en del har med sig frukost men de flesta kurar bara ihop sig på sin plats och blundar en stund. Nån enstaka läser men de flesta har hörlurar i. De kanske lyssnar på nån skön musik eller en spännande ljudbok. Vi sitter nästan alltid på samma platser vi som åker dagligen. Om inte nån sällanresenär klivit på, lastat in sina väskor (de ska ju oftast resa längre bort) och satt sig ner på någons vanliga plats. Men då glider vi bara tyst vidare till nästa lediga plats och kurar ihop oss. Tjejen som oftast sitter på andra sidan gången från mig brukar svepa in sig i en större sjal och det ser jättemysigt ut. Och vi rullar fram längs banan i ett skönt gung mellan skog och äng och små samhällen. 

Efter hand kliver folk av och nya kommer på och ju längre vi åker ju piggare blir tåget och vi. Halvvägs när vi är i Vaggeryd går det oftast på några som känner varann och som småpratar lite lågmält för att inte störa för mycket. Nån sätter igång sin dator och börjar jobba lite. De kanske förbereder nån presentation eller svarar på mailen från igår. Nån sitter och rättar rapporter, det kanske är en lärare, en annan kanske kriver på en blogg, vad vet jag? Och på de sista hållplatserna innan Värnamo fylls tåget med fantastisk ungdomlig energi. Det är alla goa gymnasieungdomar som skrattar och pratar och sprider en sån härlig atmosfär. Jag går från halvsovande till glad och pigg på ett härligt sätt. Sedan väntar en fin promenad genom Värnamos gator och parker, som börjar vakna så smått, innan jag är framme på jobbet och tar min kopp kaffe och sjunker ner i fikarummet en stund med mina härliga arbetskamrater för lite småprat innan arbetsdagen drar igång. 
Jag älskar det! Det är en väldigt skön början på dagen. 

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: