Tid och magi

Tid borde ju vara något som rent vetenskapligt är väldefinierat tänker jag. Varje sekund borde vara exakt lika lång. Men det vet ju alla vi människor att så är det inte. Vi upplever ju tiden väldigt olika vid olika tillfällen. Inte minst vid olika tidpunkter i livet. 

När jag var barn hade jag oceaner av tid och nästan all tid som jag var medveten om gick långsamt. När jag ville att mamma skulle titta på min fantastiska teckning som jag precis gjort färdig och hon sa snart så betydde ju snart huuur lång tid som helst.  

Nu när jag kanske är vuxen, om jag nu kan räknas dit?, går tiden rekordsnabbt och den verkar nästan gå fortare för varje år. 
Vi pratar ju också jättemycket om tid med varandra, särskilt den vi inte har. Jag har inte tid att…. Jag hann inte… jag behöver fler timmar på dygnet… Vi frågar också varandra om tid som har du tid att? När kan du…?
Varför? Måste det vara så? Vad gör barnen för att uppleva så mycket tid? Vad gör vi vuxna för ”fel”? Upplever alla det så här? Överallt på jorden? Har det alltid varit så? Om inte vad kan vi göra för att stanna upp tiden lite? 
För mig stannar tiden lite grann när jag använder mina klassiska fem sinnen liiiite extra. Mina öron, mina ögon, min smak, min känsel och min näsa. 

När jag ser den vackra naturen och alla fina människor runt mig. När jag hör vågorna klucka eller lyssnar på min väns berättelse. När jag känner lukten av blommor och sommar. När jag känner smaken av maten och drycken som finns framför mig. När jag känner vinden eller solen mot min kind eller kramen jag får och ger. Det är då tiden saktar ner för mig. Nästan som magi. När saktar den ner för dig?
Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: