Nyttigt eller farligt?

Ja, det är inte lätt när man ska försöka leva ett mer nyttigt liv. Man försöker så gott man kan men ibland har man helt enkelt elementen mot sig. 

Som nu då när jag är inne på mer grönsaker i olika varianter och förstår att grön smoothie är bland det nyttigaste man kan äta och tänker att det måste jag testa. Jag veeet jag är flera år efter, ni har säkert redan testat detta allihop. Men kanske inte på ”mitt” sätt. Hade ju inte riktigt allt hemma, bl a avokado fattades. Läste mig till att den tillförde fettet, jag tänker då tar jag mån nyttig olja istället. Sagt och gjort kör ner allt i min nya fina mixer. Och det blir en fin färg. Ser gott ut! Häller upp i två glas och bjuder Dan the man på det ena. 
Hans reaktion var: hmmm, intressant smak, påminner det inte lite om målarfärgslukt? Jag smakar igen. Jo kanske lite. Vi diskuterar vilka av alla nyttiga blad som kan ge den intressanta smaken medan vi avnjuter våra vackra smoothies på balkongen. När jag häller upp glas nummer två till mig, för jag gjorde en stor sats, börjar jag tänka. Kan det vara nåt fel på oljan jag hällde i? Det luktar ganska mycket målarfärg. Hur smakar och luktar härsken olja? Ingen aning. Och när man inte vet då googlar man. Första träffen: Härsken olja har en smak och lukt som påminner om målarfärg…

Jag vet inte om härsken olja är så nyttigt. Tur att jag vägde upp det med massa gröna blad…

När jag berättade för min dotter Anna om min smoothiekonst var hennes första kommentar: Men mixern går ju iallafall att använda fortfarande! Ha, ha ja hon har rätt det gör den. Det var värre med våffeljärnet den gången jag skulle göra ”nyttiga” våfflor. Tror att det satte outplånliga spår hos hela familjen. Men det är en helt annan historia. 

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: