Skrivtankar

Foto av Startup Stock Photos på Pexels.com

Tjohoo! Då var skrivarkursen igång. Jag har bestämt mig för att skriva lite varje dag, minst 10 minuter, och det får bli där det går, här hemma, på bussen, på tåget, i stugan eller kanske nån helt annanstans. Första uppgifterna handlade om att skriva ner varför jag skriver och hur jag skriver idag. Beskriva skriveriet helt enkelt. Intressanta tankar uppenbarar sig genast. Varför skriver jag egentligen? Är det rent egoistiska skäl?

Japp, det skulle jag säga. Jag skriver för att jag tycker det är roligt, jag har inte alltid nåt klokt att säga. Men också för att beröra, sprida en go känsla, väcka lite tankar och bjuda på lite skratt. Men även för att bli sedd. Det är en ego boost för mig att skriva blogg. Jag blir oerhört glad när jag ser att nån faktiskt läser och gillar det jag skriver. Jag hoppas att ni som läser även hittar ett guldkorn i allt mitt svammel då och då.

Bäst tycker jag det är när jag hittar något enkelt, som jag kan svepa in i uttrycksfulla meningar och blomstrande känslor. Att utveckla texten, vrida och vända, formulera och formulera om och sedan som grädde på moset få till en liten knorr på slutet. Då är det som roligast. Då är jag nöjd.

Vad gör du som är roligt, ger en ego boost och får dig att känna dig nöjd? Har du tänkt på det nyligen? Jag är rädd att vi glömmer bort att göra saker vi tycker om och istället gör vad som vi tror förväntas av oss. Nej, upp till kamp för allas rätt att göra det vi tycker om och blir glada av.

Imorgon ska det testas flödesskrivning – det blir härligt! Bara ordet i sig smakar gott tycker jag. Flödesskrivning.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: