Tänk om…

Det är väldigt annorlunda just nu. Rubriker om pandemi och ekonomisk kris. Annorlunda och skrämmande på många sätt. Här i Sverige gapar restauranger och affärer tomma, i många andra länder sitter människor helt isolerade. Många är sjuka men väldigt många fler är friska. Jag tycker ovissheten är svårast. Hur länge kommer det att vara? Kommer vårt samhälle att klara påfrestningarna? Hur blir det sedan? Kommer vi någonsin tillbaka till samma vardag eller kommer allt att för alltid vara annorlunda? Vad händer med mina nära och kära? Med mina vänner?

Men tänk om vi kommer ut starkare på andra sidan. Starkare tack vare alla hjältar som kämpar på i sjukvården och på andra platser i samhället. Tack vare våra myndigheter, som trots påtryckningar från när och fjärran lyckas behålla lugnet och inte skapa panik. Tack vare alla människor som sträcker ut en hjälpande hand till nån helt okänd.

Tänk om vårt samhälle blir annorlunda på ett bra sätt. Tänk om vi blir mer enade, mer omtänksamma och mer solidariska. Tänk om vi har format nya vanor som inte påverkar vårt klimat på samma sätt. Hittat nya riktningar i våra liv som gör oss lyckligare. Tänk om…

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: