Inspiration

När blir du inspirerad och känner flow? Jag blir ofta inspirerad när jag är ute och går eller när jag står i duschen. Men just då kan jag ju inte göra något åt inspirationen, bara tänka och kanske planera. När jag väl är hemma efter promenaden är det inte säkert att inspirationen finns kvar och när jag duschat färdigt ska jag kanske göra något annat. Jag får många och roliga idéer vad jag vill göra men sen blir det inte så mycket mer av det. Jag kanske glömmer bort dom eller ställer upp massa mentala hinder för mig själv, som att det är för svårt, jag inte kan eller vet tillräckligt, det tar för lång tid, jag har inte grejer eller bara att det blir nog för jobbigt.

Nu när jag går den här skrivarkursen tänker jag att jag ska börja göra och tänka på ett annat sätt. Ni är säkert många som redan gör så men för mig är det lite oprövat och nytt. Jag kallar det för ”gör bara lite grann”. Å det är inget jag hittat på själv. Jo namnet kanske men inte själva metoden. Nej det finns många kloka människor i min närhet som brukar använda sig av denna metoden. Istället för att vänta på att inspirationen ska infinna sig så startar man med något litet. Då ska inspirationen och glädjen komma på köpet enligt mina tillförlitliga källor.

Som nu idag när jag inte visste vad jag skulle skriva om så tänkte jag: Jag skriver bara en rubrik. Och ämnet för denna veckan i skrivarkursen var inspiration så varför inte använda det som rubrik? Enkelt och lätt. När väl rubriken var på plats så försvann helt plötsligt alla mina egenuppfunna mentala hinder som jag så noga ställt upp och den där goa känslan av flow som är så himla härlig bara kom till mig. Så visst funkade det.

Hur gör du för att få flow?

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

2 reaktioner till “Inspiration

  1. Precis så är det, du har prickat helt rätt. Mitt flow dyker upp helt oväntat och då är det bäst att passa på. Jag har en massa bilder i huvet som skall ut men största hindret är att plocka fram färgerna och starta upp. Jag tar till mig Ditt fina förslag – ett litet steg i taget. Kram från systern.

    Gillad av 2 personer

  2. Hej! Vi lever i ett prestations och produktionssamhälle. Det är tillåtet att titta på film, bli inspirerad, låta fantasin stimuleras, känna känslorna kittlas. Producera eller konsumera! I min värld låter det som att du har det väldigt gott när du känner inspiration, låter ideerna flöda och känslorna leva. Varför inte stanna i detta tillåta dig vara i detta flow. Allt liv är inte materialistiskt, en fråga om att sälja och köpa varor och tjänster. Njut av allt du bär på, mår bra av här och nu ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: