Spegel, spegel på väggen där…

Säg vem som i spegeln är…

Vem säger du godmorgon till? Själv säger jag godmorgon till Dan the Man först men sen till mig själv. Varje morgon, sedan många år, när jag går in i badrummet så tittar jag på mig i spegeln och säger: Godmorgon snygging! Härligt att se dig! Sen tar jag på mig leendet, ibland lite motvilligt, men det brukar komma på till sist och med leendet kommer också en härlig glad-känsla i kroppen. Å så avslutar jag med: Ha en fin dag Anita! Kom ihåg att du ÄR bra och duger precis som du är.

Nu på senare år har något ändrats. Jag säger så klart godmorgon till Dan the Man, det vore ju minst sagt märkligt att sluta med det efter så många år. Men sen hälsar jag faktiskt på min mamma, ja för av nån konstig anledning är det alltid hon som stirrar tillbaka på mig i badrumsspegeln. Det tar några sekunder innan jag fattar att det är inte min mamma jag ser utan det är bara jag som blir mer och mer lik henne för varje dag som går.

Det är både lite skrämmande och härligt att inse att man blir äldre och mer och mer lik sin mamma. Så jag har helt enkelt kapitulerat och säger godmorgon till henne också innan jag börjar på med min vanliga pepp-monolog och klär på mig den där sköna glad-känslan.

Min fina, starka, vackra, kreativa, roliga och fantastiska mamma Edla som gick bort för 31 år sedan igår. Nu känns det väldigt fint att få likna henne. Hon var en fin och klok förebild.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

2 reaktioner till “Spegel, spegel på väggen där…

  1. Oh vilket fint fotografi av vår fina mamma. Saknar henne så mycket.
    Jag känner en liten klapp på axeln varje dag som talar om att du är bra precis som du är och att det kommer att bli en bra dag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: