Påskpyssla

Vad kan man göra när man inte får träffa släkt och vänner? Jo påskpyssla i trädgården. Vi har krattat hela stora gräsmattan så vår lille vän ”Sven Duva II” kan släppas ut på grönbete utan att riskera stopp i maskineriet. Vi har rensat rabatterna så alla fina vårlökar kan breda ut sig och sträcka sina knoppar mot vårsolen. Sen har vi börjat ”röja” i vår slänt och lägga täckduk. den ska få ligga i ett par år så ska vi se om vi kan lyckas kväva allt rotogräs som växer där.

Men det mest spännande vi gjort denna påsken är att vi köpt ett solcellsdrivet bevattningssystem där vi kommer att ta vara på regnvattnet och låta det vattna vår nya kökslandsodling som vi ska fixa i år. Det blir ett antal pallkragar med sockerärtor, bondbönor, morötter, palsternackor, fänkål, broccoli, grönkål, mangold, spenat, dill och persilja. Det ska bli spännande och se hur detta kommer att arta sig. Jag är supertaggad att sätta igång det projektet. Jag behöver helt enkelt fler långhelger.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: