Spännande regn

I vanliga fall brukar jag tycka att det är lite trist när det regnar. Jag menar det är inte lika lockande att vara ute, det blir lite mörkare och lite kallare. Men inte nu. Dan the man fick upp mig med orden: Anita, det har regnat 5 mm inatt!

Skojar du ropade jag, 5 mm, och rusade upp klarvaken och pigg. Fick på mig kläder och ut för att kolla första delen i vårt senaste projekt, att samla regnvatten.

Förra helgen monterade vi en 100 liters regntunna vid ett av våra stuprör. Regnvattnet fyller tunnan och när den är full fortsätter vattnet ner i stupröret. Mycket smart anordning. Och det visade sig att 5 mm regn var allt som behövdes för att samla 100 liter! Jag känner mig rik.

Så då var det dags att prova att fylla regnvattentunnan som nere vid odlingslådorna så vi kopplade slang mellan och nu ytterligare 5 mm fint vårregn senare är den fylld med 200 liter fantastiskt regnvatten. Vilken naturtillgång.

Då är vi redo för nästa del i projektet, och till det momentet önskar vi lite sol.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

En tanke på “Spännande regn

 1. Härligt! Vi har samma längtan efter regn här hemma. Vi började med 300 liter och nu har vi ett kärl på 1000 l! Det tar en stund att fylla upp. Men vi har ett stort tak.
  Jag undrar varför inte alla med trädgård har en sådan anordning. Jag känner mig kriminell när jag tar tvingas fylla vattenkanna från kranen, de dagar då regnvattnet tagit slut.
  Heja er som tar vara på naturens resurser, på ett klokt sätt. Har mina aningar om vad steg två innebär. Fantastisk uppfinning.
  Lycka till med odlingarna i sommar!
  Hälsa Dan The Man.

  Regniga och glada hälsningar från
  Lina

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: