Dripp dripp dropp

Så är den installerad och på plats. Vår solcellsdrivna droppbevattning. Solceller som driver en pump som pumpar upp vårt ihopsamlade regnvatten ur tunnan nere vid odlingslådorna. Vattnet rinner sedan genom tunna slangar ut till odlingslådorna och droppar ut ur munstyckena i lådorna i en jämn och fin takt.

Soliga dagar pumpar den mer och andra dagar mindre. Mycket smart grej. Det ska bli intressant och se hur det kommer att funka i längden.

Det var lite pyssel att få ihop och krävde ett visst tankearbete och planering. Jag är ju inte så där jättepraktiskt lagd så jag lyckades naturligtvis göra hål på en slang så klart, men i det stora hela gick det väldigt lätt.

Nu kan mina nysådda frön få lagom med vatten även under veckan när vi lämnar paradiset för veckans jobbande.

Jo, jag har faktiskt sått också. Nästan så jag glömde den detaljen mitt i allt teknikstohej. Det hade ju varit just snyggt. Vattna lådor utan växter… men ingen omöjlighet när det gäller mig. Viktigare saker har glömts bort i mina dar.

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: