Doftkaramell

Nu är det dofternas tid. Luften fylls av blomdoft blandad med doften av skog och barr som värmts av solen. Det luktar nytt och rent. Till och med sjön luktade vår idag. Lukt är så förknippat med minnen och idag kom det många goda minnen till mig på vår långpromenad runt Hofsnäs stigar. Det var minnen från mormors trädgård, saft och bullar i hammocken under de stora lönnarna. Minne från när man fick ta ut cykeln första turen på våren och cykla med sina kompisar. Minnen från den våren när jag var sju år och blev moster. Jag var så stolt när jag fick köra barnvagnen fram och tillbaks ute på gården med lilla Ann i. Eller från den våren för 36 år sedan jag träffade en charmig chalmerskille som sedan visade sig bli, Dan the man, mannen i mitt liv. Minnen från när mina båda barn var små och hade massa spring i benen och ville springa i barfota gräset fast det fortfarande egentligen var för kallt. Och så klart minnen från förra våren när vi med spänning väntade på vår stuga här i paradiset.

Härliga minnen och sköna dofter. Nästa vår kanske det är denna dagen som jag kommer att tänka på. Vem vet?

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: