Inre röster?

Lyssna på din inre röst! Populärt uttryck men jag blir helt förvirrad. Vilken inre röst? Det är inte så att jag inte har och hör nån inre röst. Snarare att det finns flera. Nu låter jag ju skogstokig men så är det. 

På morgonen har jag ju en röst som säger: Du måste stiga upp nu! Den brukar vara glad och positiv. Och en annan som säger -Åh, jag vill sova mer, jag vill INTE gå upp. Den är ALLTID motvillig till ALLT! Då kommer den första tillbaka: – Jo kom igen nu det blir en kul dag. Då svarar den ”ovillige” – Okej då men bara så du vet kommer jag att lägga mig och sova DIREKT när jag kommer hem från jobbet. Så det så! Hen vill alltid ha sista ordet. 

När jag ska ut och springa ropar den ovillige högt: va gör du? Nej snälla det kommer du aldrig att orka. Du är ju så trött idag Anita. Vänta tills imorgon eller åtminstone ikväll. Då kommer den positiva in: -Jo men kör på nu Anita, det är skönt att få det gjort. Det kommer att kännas så gott och det blir spännande att se hur du klarar dina mål idag. Då säger den ovillige men inte lika högt längre: – Okej då, men du behöver kanske inte springa hela rundan! Vi kan ju gå efter en stund när vi blir trötta…

Om den ovillige nån gång vinner kampen, då kommer helt plötsligt en annan tråkmåns till röst in från sidan och bara maler på: – Jaha Anita, det här var ju INTE bra! Så skulle du INTE gjort. Nu kommer ALLT att bli jättedåligt. Hen är värst av alla. 

Efter mer än 50 års levande borde de väl börjat bli sams kan man tycka. Men jag hör hur de redan börjat tjafsa om nästa steg i mitt liv…att ta en välbehövlig dusch efter dagens språngmarsch. … – In i duschen nu, Anita! – Nej du kan gott vänta lite, det går lika bra senare, det gör inget om du luktar illa… – Kom igen nu en varm dusch kommer att bli så härligt! …

Publicerad av Gladanka

En humoristisk och glad Göteborgska som hamnat i Småländska Jönköping och som älskar att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: